Jídelna Na Růžku v Pacově |
VOD Jetřichovec, družstvo provozuje jídelnu Na Růžku. V příjemném prostředí je možné každý pracovní den poobědvat pravá česká jídla. Rovněž je možné si objednat u vedoucí kuchyně nebo u ekonoma pronájem sálu pro pořádání nejrůznějších společenských akcí (svatby, firemní akce, školení, oslavy). Max.kapacita sálu pro pořádání společenských akcí je 80 osob.
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU Od 13.12.2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje. Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
Způsob značení alergenů v naší jídelně: A: číslo alergenu dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje Závodní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou a má pouze funkci informační jako každý výrobce potravin a pokrmů. Není možné se při výrobě velkého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník uhlídat sám.
NORMY B veřejného a závodního stravování Polévky včetně vložky 0,33 l Šťáva 100 g Omáčka 150 g Maso plátek 1 ks 100 g syrový stav (po tepelné úpravě 60 g) Maso kostky 4 - 5 ks 100 g syrový stav (po tepelné úpravě 60 g) Maso s kostí 1 ks 130 g (po tepelné úpravě 70 g) Mleté pokrmy v syrovém stavu 120 g Masové směsi 220 g (včetně masa v syrovém stavu 80 g) Rybí filé, ryby 150 g v syrovém stavu Vepřové droby 150 g v syrovém stavu Kuřecí maso plátek 1 ks 100 g v syrovém stavu (po tepelné úpravě 60 g) Kuřecí stehno 1 ks 200 g – 230 g s kostí syrová váha Brambory vařené 200 g Bramborová kaše 200 g Bramborový salát 200 g Smažené krokety 8 - 10 ks 100 g Šťouchané brambory 200 g Bramborové knedlíky 7 ks 200 g Houskové knedlíky 6 – 8 ks 160 g Těstoviny 200 g Rýže 160 g Příloha z luštěnin 300 g (vč. osmažené cibule se sádlem) Zeleninové pokrmy 200 g Bramborák - příloha 200 g Bramborák – hlavní jídlo 360g Bramborové noky s uz. masem a zelí 300 g Rizoto 300 g Zapečené pokrmy z brambor a těstovin 300 g Dukátové buchtičky s vanilkovým šodó 420 g (z toho 210 g krém) Lívance 4 ks 270 g Palačinky s džemem 4 ks 280 g Jablková žemlovka 345 g Ostatní moučné pokrmy 250 g – 360 g Zeleninové saláty - hlavní jídlo 300 g – 400 g Zeleninové saláty, kompoty - příloha 120 g (pevný podíl 90 g) Smažený sýr, hermelín 100 g Plněné bramborové knedlíky 5 ks 330 g (včetně sádla s cibulí) Kynuté knedlíky plněné 5 ks 360 g (včetně posypu) Cmunda po kaplicku 2 ks 390 g (z toho 70 g masa) Zelí, špenát dušený 150 g
Veškeré normy včetně gramáží jsou k nahlédnutí v kanceláři závodní jídelny
Případné dotazy rádi zodpovíme v kanceláři jídelny – Jitka Chválová, tel.: 565 442 129, 731 440 968
Tento týden pro Vás vaříme (pro stažení jídelníčku klikněte ZDE):
Těšíme se na Vaši návštěvu.
|